Spring naar hoofd-inhoud

Geïnteresseerd?

Eén Giro d'Italia limited edition heeft CasaBarista beschikbaar voor de echte liefhebber van de wielersport en perfecte Italiaanse Espresso. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via giro@casabarista.nl, onderstaand formulier (of info(at)casabarista.nl).

Meldt u zich voor de loting van het eerste kooprecht

Rocket Giro d'Italia

Vul in en wie weet heeft CasaBarista nog een exemplaar beschikbaar. Anders zoeken we voor u bij onze leverancier.
Na klik op Verzenden krijgt u binnen enkele minuten de bevestiging in uw mailbox. Niet ontvangen? Kijk dan eerst in uw spambox voordat u mailt naar giro@casabarista.nl.

‘Il centesimo Giro d'Italia’

Koffie voor de fietsliefhebber

Je klant een kopje koffie kunnen aanbieden wordt door steeds meer ondernemers gezien als onmisbaar onderdeel van een goede service. Voor wie daarin helemaal iets unieks wil bieden, of gewoon een hele mooie espressomachine voor thuis wil hebben, is er nu de speciale Giro jubileum-editie van de goedverkopende Rocket R58 espressomachine. De machine is in een zeer beperkte oplage van 100 stuks geproduceerd, voorzien van een uniek serienummer, en daarvan zijn er via leverancier CasaBarista nu twee beschikbaar gekomen voor de Nederlandse markt.

Honderdste jubileum

“Als basis voor de special edition heeft Rocket de R58 genomen,” vertelt Matthieu Los van importeur CasaBarista. “Dat is een van hun populairste machines, met de fameuze ‘Faema E61 zetgroep, een dubbele boiler met nauwkeurige PID temperatuur stabiliteit en een fluisterstille (horeca)pomp.”

Vervolgens heeft Rocket het apparaat een op de Giro d’Italia geïnspireerde twist gegeven om het honderdste jubileum te markeren. “De machine is voorzien van aangepaste, roze meters; het logo is groot op de achterkant ingezet en op de zijkant prijkt een groot wiel met daarin de namen van alle honderd winnaars. Met als kers op de taart onze eigen Dumoulin als laatste naam. Voor de echte fietsliefhebber is dat natuurlijk een prachtig apparaat.”

Koffie en wielersport

Maar wat heeft een espressomachine nu eigenlijk met de Giro d’Italia te maken? “Natuurlijk is er allereerst het feit dat ze allebei uit Italië komen,” vertelt Los. “Maar koffie en wielersport gaan al jaren goed samen. Zo was er in de jaren ’60 de Faema-ploeg. Faema komt net als Rocket uit Milaan en is de bakermat van de E61-zetgroep, die nog altijd in het merendeel van de espressomachines te vinden is. Faema zal bij velen nog bekend zijn als de ploeg waarvoor Eddy Merckx reed en zowel de Giro als de Tour tweemaal won. Na moeilijke tijden voor Faema adopteerde nieuwe bedrijven hun techniek en ontstonden nieuwe spelers waar ook Rocket uit ontstaan is. De liefde voor wielersport bleef. Andrew Meo, de eigenaar van Rocket Espresso, is enorm wielergek en sponsort tegenwoordig zelf ook een ploeg.”